Wien on kaupunkina aina kiehtonut minua. Perheen kanssa kaupungissa on vierailtu vain kerran. Silloin yksi päivä vietettiin Praterin huvipuistossa ja toisena päivänä vierailtiin Tekniikan museossa ja Schönbrunnin linnan puistossa.

       

Praterissa nostalgisin kohde on tietenkin Riesenrad - eli yli sata vuotta vanha maailmanpyörä. Siinä kannattaa ehdottomasti käydä. Vaunut ovat isoja, joten edes korkean paikan pelkoisille paikka ei ole paha. Itse huvipuistossa on myös monia nostalgisia laitteita ja pelejä. Alueelle on vapaa pääsy ja laitteisiin myydään kertalippuja. Mitään ranneketta ei ole käytössä. Huvipuiston lisäksi Prater on laaja puistoalue, entistä keisarin metsästysmaastoa. Jonkun verran puistoa pääsee näkemään pienellä junalla, joka kiertää huvipuistosta puiston alueelle. Myös tämä "Liliputbahn" on varsin nostalginen! Ainakin aikuisten mielestä tämä oli hauska huvipuisto keskellä Wienin kaupunkia!

       

Wienin tekniikan museo kiinnosti koko perhettä. Museo sijaitsee melko keskellä kaupunkia, lähellä Schönbrunnin linnaa. Museossa oli runsaasti tiedekeskusmaisia pisteitä, joissa kävijät saivat testata ja kokeilla erilaisia tekniikan vempaimia. Meidän poikien mielestä hauskin paikka oli uutisstudio. Paikka, jossa saattoi lukea uutisia tai ennustaa säätä kameran edessä ja sen sitten näki monitorista.

        

Ja tokihan Wienissä pitää käydä syömässä wieninleikettä ja Sachertorttua!

Vaikka lähes kaikissa kaupungeissa liikennöivät kaupunkijunat eivät olekaan kaikkein idyllisimpiä, niin meidän matkaseurueemme suosii niitä. Kun tulee omalla autolla kaupunkiin ja löytää parkkipaikan niin sen jälkeen on aivan mainiota hypätä tuollaisen junan kyytiin. Siinä saa heti jonkinlaisen käsityksen kaupungista siten, että perheenjäsenten jalat eivät väsy (vielä). Sen kierroksen jälkeen onkin sitten helpompi kiertää kävellen keskeisiä paikkoja. Kuvassa oleva juna kiersi Schönbrunnin linnan puutarhassa.